Tanulás magántanártól

Learning Hungarian

Van egy barátom, aki jelezte nekem, hogy nemsokára Magyarországra érkezik és kérte, hogy segítsek neki egy olyan iskola vagy tanár megtalálásában, akitől magyarul tudna tanulni. Mondtam neki, hogy utánanézek és meglátom, mit tehetek. Némi kutakodás után fedeztem fel a neten egy oldalt, amely a Learning Hungarian metódust tanítja. Azaz olyan könnyedén és már-már szinte játékosan haladnak az órákkal, hogy a tanuló diák szinte észre sem veszi és már több magyar mondatot mondott ki, mint ahogy azt ő előre remélte volna.

Learning Hungarian Budán

A módszer kitalálója egy nagyon kedves hölgy, Éva, aki hosszas kutatások és korábbi tanári és egyéb pszichológiai képesítések után fejlesztette ki ezt a módszert, amely tényleg csodákra képes. A Learning Hungarian egy olyan mankót ad az emberek főleg a külföldiek kezébe, akik magyarul akarnak tanulni, hogy ténylegesen élmény nézni és látni a fejlődésüket, és főleg hallani tőlük mindazokat a pozitív visszajelzéseket, amelyeket egy-egy óra után adnak.

Learning Hungarian órák kedvező áron

Amikor megkérte a barátom, hogy annak is járjak utána, pontosan mibe is fog ez az egész kerülni, akkor vállaltam azt a szerepet, hogy felhívjam a tanárt, és egyeztessek egy időpontot, ahol előre meg tudjuk beszélni a barátomnak pontosan mik is lennének a kívánságai. Mert amennyire emlékszem, sosem volt egy könnyű eset. Így elmentem Évához, ahol egy gyönyörű lakásban és tényleg egy csodálatos budai környezetben található a learninghungarian.hu/hungarian-teacher módszer helyszíne, úgyhogy ez már engem eleve meggyőzött, hogy ezt imádni fogja a barátom.

Elbeszélgettünk körülbelül egy órát és természetesen ragaszkodtam ahhoz, hogy kifizessem ezt az egy órát, mintha ez már a Learning Hungarian első órája lett volna, amit ő a lehető leghatározottabban visszautasított, ami velem még az egész életemben nem történt meg soha. Hogy valaki azt mondja, neki ez a találkozó egy befektetés, mintha én egy ügynök lennék, aki kuncsaftot, diákot szerez neki. És miután én a barátomnak ezt eleve ingyen vállaltam (eléggé visszataszító lett volna, ha nem így teszek), így ez a Learning Hungarian beszélgetés eléggé sikeresnek volt mondható.

A beszélgetés végére meg voltam arról győződve, hogy Éva kezei közül egy szinte tökéletesen magyarul beszélő barátom lesz, aki a Learning Hungarian módszernek köszönhetően tökéletesen fog tudni velem és akár bárkivel is kommunikálni és olyan szintű magabiztosságra fog szert tenni, ami egy külföldinek elképesztő előnyt és önbizalmat fog jelenteni.

Fel is hívtam a barátomat és beszámoltam neki, micsoda helyet találtam neki. Ahol Éva állítása szerint, ha három kemény hónapot lenyomnak együtt a magyar nyelv tanulására koncentrálva, akkor bizony semmi sem fogja megmenteni a barátomat attól, hogy magas szinten beszéljen magyarul. Ennek ő is borzalmasan örült, és közölte, hogy már két nap múlva indul is a gépe, így nekem is össze kellett szednem magam, hogy szép dolgokkal várjam mire megérkezik.

Learning Hungarian élmény

Bevallom őszintén én ezután nem sokat foglalkoztam már az ő magyar tanulásával és azzal, hogy mikor, hogyan és hányszor hár órákra. Az elején tartott egy élménybeszámolót és elmondta, hogy mennyire élvezte, hogy tudja, hogy ez egy nehéz nyelv, de már vannak sikerélményei és mennyire motivált, hogy csakazért is jobban tudjon majd magyarul, mint én. Ezt persze viccből mondta.

De aztán láss csodát, majdnem igaza lett. Mert, hogy én elutaztam nyaralni, aztán a munkában torlódott fel minden, ő is ide oda repkedett és nem tudtunk sokáig találkozni. Mikor legközelebb láttuk egymást, már három hónapja járt Évához, aki a learninghungarian módszer segítségével segítette abban, hogy elsajátítsa a magyart. Teljesen leesett az állam! Konkrétan magyarul beszélgettünk! Persze, amikor kezdtünk belemelegedni nem bírtuk ki ét átváltottunk, de elmondta milyen volt a napja és látszott, hogy baromi sokat gyakorolta annak helyes kiejtését, hogy “hogy vagy?”. 🙂