A stúdió bérlés folyamatáról röviden

A stúdió bérlés folyamatai ismerősek azoknak, akik már rutinszinten járnak különböző műtermekbe és már ismerik a stúdió bérlés minden csínját-bínját. De vannak, akik számára a stúdió bérlés még új terület, mert éppenséggel még sosem csinálták. Ez nem jelenti azt, hogy a stúdió bérlés nagyon nagy felkészültséget igényelne, hiszen alapvetően egyszerű dolgok összességéről van szó, amelyeket ha ismer valaki, akkor nem foghat ki rajta egy stúdió bérlés. Jöjjön szóba tehát akár egy egyszeri alkalmas stúdió bérlés, vagy éppen egy nagyobb lélegzetvételű fotósorozat elkészítése esetén igényelt több alkalmas stúdió bérlés, ha az alapokkal és a célunkkal tisztában vagyunk, minden sokkal könnyebb lesz.

A stúdió bérlés előzményei

A stúdió bérlés szükségességét sok dolog előzheti meg. Ilyen igények között több olyan akad, melyek abból fakadnak, ha az illető nem rendelkezik a képei elkészítéséhez szükséges elegendő és megfelelő minőségű hellyel. A fotóstúdió bérlés során kulcsfontosságú szempont emiatt a minőség. Nem mindenki szeret nyílt terepen, vagy hidegben fotózni. Vannak az embernek bizonyos fiziológiai szükségletei, melyeknek nemcsak hogy eleget akar tenni, de azokat emberhez méltó módon, és hozzá méltó körülmények között szeretné megtenni. Vagyis nehéz dolog az alkotás örömein szárnyalni, ha például reszket az ember a hidegben, vagy mondjuk nem tud normálisan tisztálkodni sem. A G3 stúdió bérlés stúdió bérlés többek között ezen feltételeket is hivatott biztosítani, hogy legyen tér és idő a valódi kreatív munkához. Aztán akadnak olyanok, akik számára a megfelelő technikai háttér nem áll otthon a rendelkezésükre. Egy fotóstúdió bérlés által ezek is megoldódnak, hiszen igény ezek is részét képezhetik a bérleti díjnak. De tegyük fel, hogy az érdeklődő rendelkezik a megfelelő felszereléssel, kütyükkel, mindennek, csak hát éppen nincs olyan rutinja és annyi tapasztalata, hogy azokat egészében véve kezelni és alkalmazni tudja. A stúdió bérlés erre kérdése is megoldást nyújthat.

A stúdió bérlés folyamata

A stúdió bérlés nulladik lépése a tulajdonképpeni célok tisztázása, legalább nagyvonalakban. Nem baj, ha nincs meg minden pontosan, talán az túlzottan leszűkítené az egyébként nagyon gazdag variációs lehetőségek tárházát, de a fő irányokkal érdemes tisztába jönnünk, hogy hatékony legyen a stúdió bérlés. A fotóstúdió bérlés következő lépéseként érdemes körbe kérdezni a témában járatosabb ismerőseinket, hogy az adott célnak megfelelően van-e ötletük, hogy szerintük melyik stúdió bérlés volna számunkra ideális választás. Ez történhet interneten, telefonon, vagy akár élőben is. Ha ez megvan, akkor első lépésként érdemes tájékozódnunk, hogy a szóba jöhető stúdió bérlés milyen és mekkora terek használatát foglalja magában és rögtön itt érdemes megnézni, hogy ezt mennyiért kínálják. Meglehet, hogy az adott stúdió bérlés csak egy, vagy két alkalomra szükséges számunkra, de előfordulhat az is, hogy sok-sok alkalommal fogunk még visszatérni oda. Esete és témája válogatja. A fotóstúdió bérlés nyilván olcsóbb lehet akkor, ha a bérbe adók számra kényelmesebb, preferált időintervallumban vesszük igénybe szolgáltatásaikat, de előfordul olyan műterem is, ahol az időpont szinte mindegy, a megvásárolt időtáv a döntő. Ez értelemszerű. Minél hosszabb időre foglal termet valaki, a stúdió bérlés fajlagosan annál olcsóbb lesz.

A stúdió bérlés eszközkínálata

A stúdió bérlés során bérbe vehető eszközök és kellékek tárháza igen széles. Terjedhet egészen a térelválasztó paravánoktól kezdve, a különböző színes vásznakon és ponyvákon át, a legspécibb reflektorok és vakuk bérléséig, a személyes szakmai támogatást is beleértve.

Ennek pedig nem csak az az előnye, hogyha nekünk nincs, itt bérelhetünk. Egyrészt ez egy igen nagy választék, ha teszemazt egy csendéletet rendezünk be és még nem teljesen fix az összeállítás, a rendelkezésre álló eszközökből is meríthetünk. Másfelől nem kell feltétlenül a város másik végéből elutaztatnunk egy három méteres ponyvát, ha egyszer a műterem is rendelkezik vele. Vannak olyan eszközök, amikből az ember kifejezetten csak a sajátját szereti használni, természetesen hozza csak őket, hiszen a kényelmes, fennakadásoktól mentes fotózás a lényeg. Viszont az sem feltétlenül szükséges, hogy utánfutóval érkezzünk a parkolóba és kétszer kelljen fordulni a teherlifttel.

Egy újabb kellemes velejárója a műteremnek, hogy az igények széles skáláját igyekszik kiszolgálni. Ez azt jelenti, hogyha a kuncsaftjaink élményfotózásra érkeznej, lesz hol átöltözniük, külön helység, ahol tisztálkodhatnak, esetleg még arra is külön terep, ahol sminkelünk. Amíg várakozunk, vagy csap megpihenünk, adott egy nappali-konyha, ahol megihatunk egy kávét, megbeszélhetjük a továbbiakat. Mindezt tiszta, kellemes ér professzionális atmoszférában, ami eleve igen jó ajánló levél a mi munkánkra nézve, hiszen ezt a stúdiót is mi választottuk. Az ilyen fotózásoknál, de főleg, ha tematikus sorozatról van szó, a stúdió emellett fel tud ajánlani ilyen olyan kellékeket, amik a jegyesfotókat, esküvői fotókat feldobhatják, beindítják a fantáziát és segítenek oldódni az ügyfélnek is, aki ebben az esetben maga a modell.