Nagyon fontos a megfelelő jogi képviselet

Legjobb ügyvéd

Nemsokára indul egy verseny, ahol a legjobb ügyvéd lesz megválasztva. Mit is jelent ez? Azt az ügyvédet fogják kiválasztani, akinek egyrészt a legtöbb elégedett ügyfele van, és az adott szakterületén belül a legnagyobb sikereket érte el. Ennek az elbírálására egy külön testületet állítanak fel majd azok az ügyvédek, akik részt vesznek majd ebben a versenyben.

A legjobb ügyvéd cím

Ezt a versenyt egy kollégámmal találtuk, ki annak érdekében, hogy az ügyfelek lássák, hogy a legjobb ügyvéd cím elnyerője tényleg egyben a népszerűséget is jelenti, másrészt, hogy ösztönözzük a kollégákat a minél nagyobb aktivitásra, mert sajnos azt tapasztaljuk mostanában, hogy egy kicsit ellustultak a nagy öregek a fiatalabb kollégákkal összehasonlítva így egy ilyen versennyel felrázzuk az állóvizet körülöttük.

Ki lehet a legjobb ügyvéd?

Ezt lehet szubjektíven és objektíven is megítélni. Mi igénybe vesszük majd ehhez az ugyvedajanlo.hu oldal szolgáltatásait is értékeléseit is, mert ők az a hiteles oldal, ahol nagyon sok effektív ügyfél visszajelzések alapján minősítik az ügyvédeket, így akár már ott is kialakul egyfajta sorrend. Mi ezt spékeljük meg egy olyan résszel, ami majd lehetővé teszi, hogy kiválasszuk a legjobb ügyvéd cím nyertesét, úgy hogy belekeverjük az adott területen releváns rangsorolást egy  ügyvédnél. Mit is jelent ez a gyakorlatban?

Annyit teszünk, hogy mondjuk egy ingatlanos ügyvédnél megnézzük mennyi szerződést kötött, azoknak mekkora volt az össz- illetve átlagértéke és ebből fogunk egy súlyozott átlagot képezni. Ehhez hozzávesszük a szerződő partnerek általi visszajelzéseket és máris alakul a legjobb ügyvéd kategória győztese. Érdekes amúgy, hogy milyen típusú kommentek és visszajelzések vannak az ugyvedajnalo.hu oldalon. Vannak nagyon sokan, akik egyszerűen csak egy-egy mondatot írnak egy adott ügy vagy éppen ügyvéd kapcsán, vannak viszont sokan, akik ennél sokkal hosszasabban véleményeznek valakit, olyan dolgokat is leírva, amit egy száraz bemutatkozóban nem is tudnánk megtalálni.

Ezért szerettem bele ebbe a weboldalba, és tartom a fejlesztőt egy nagyon ügyes zseninek, mert kihasználja a közösség erejét és hasznos vélemény-cunamikat kaphatnak így a jogászok. Mert ahhoz, hogy valós legyen a legjobb ügyvéd versenye, ahhoz nem a kamu, rizsa szövegekre és önajnározásokra van szükség, hanem az őszinte, piaci véleményekre. Mert hát lássuk be a jogászok között is hallani nagyon sokszor olyan vad és durva történeteket, hogy néha alig hiszem el, amikor olvasom őket. És ezek sajnos nagyon lejáratják a szakmánkat, pláne egy olyan verseny közben, ahol éppen a legjobb ügyvéd megválasztása a cél.

Amikor elkezdődött a verseny, akkor meglepetésünkre majdnem 200 ügyvéd indult rajta és szinte mindegyikük elmondta, hogy nem is érdekli őket a képletes nyeremény, sokkal inkább a szakmai elismerés az, amiért mindent elkövetnek azért, hogy ők lehessenek a legjobbak. Hajrá kollégák!