A megfelelő sóder ár

Azt, hogy milyen a megfelelő sóder ár, többségében inkább azok tudják, akik már többször rendeltek sódert, így érthető, hogy tisztában vannak vele, milyen a sóder ár piaci viszonylatban. Nyilván a sóder ár esetén is áll, hogy a mindenkori piaci viszonyok jelentősen befolyásolják alakulását, de természetesen az építőipar napról napra változó viszonyai is erősen kihatnak a sóder ár mozgására.

Vannak sóder ár tapasztalatai?

Sokunknak van ilyen jellegű tapasztalata, ami a sóder szállítás ár mibenlétével összefügg és hasznosnak is bizonyulhatnak persze bizonyos formában. Ezek a tapasztalatok többségében azonban nem feltétlenül az aktuális sóder ár aktuális piaci viszonyait tükrözik.

A sóder ár

A sóder ár témájában elég sok információ és adat terjeng, hiszen egy napjainkban már közkeletű, nagyon széles körben használatos építő- és töltőanyagról van szó. A sóder ár befolyásolja egy építmény felhúzásának végösszegét is, hiszen a sóder ár már rögtön az objektum egészének tervezésekor felmerül. Az épület alapjairól nem is beszélve, ugyanis az alapok feltöltéséhez öntésre kész, folyékony beton kell, ami formába öntve, miután megszilárdul, megfelelő szilárdságúvá köt. A beton anyagú épület-alap készítésének folyamata során a sóder ára mellett azért akad még bőven olyan tényező, ami igencsak nagy befolyással van az építés kivitelezésének összköltségére. Ez természetes, mert nyilván az alapozáshoz sem kizárólag sóderre van szükség. Ezáltal világos, hogy nem csak a sóder ár a kizárólagos meghatározó, amivel kalkulálnunk kell egy beruházás során. A sóder ára mellett van még pár dolog, amivel érdemes számolnunk. Például a sóder ár egy nem egyedül jelentkező kiadás, tartoznak hozzá még egyéb költségek. A sóder ára mellett tehát számításba jön még a szállítás költsége is, valamint az egyéb, speciálisabb rakodási műveletek kiadásai.

A sóder ár összetevői

Hogy épül fel a sóder ár? A sóder ár képzése nem bonyolult dolog. Mégis, a sóder ára több tényezőtől függ. A sóder ár részét képezi a sódernek, azaz megfelelő összetételű homoknak, kavicsnak és egyéb kötőanyag keveréke összetevőinek az árát. A sóder ár tehát tartalmazza a fenti keverék anyagainak árát, valamint a kitermelés és az összedolgozás költségét. A sóder ára nem véletlenül alakul úgy, ahogy. A megfelelő összetételű sóderkeverék minden összetevőjének ára van. Az építőiparban használatos sódert vizsgálják minőségi szempontok alapján, hogy az építés során az anyag és a keverék minősége elérjen egy megadott küszöbértéket. A sóder ára így magába olvasztja ezen a rostázó és keverő folyamatok költségét. Mindezeken felül a sóder ára cipeli az őt forgalmazó cégek működési költségeit és megcélzott profitot az adott mennyiségre vonatkozóan. Az így számolódott sóder ár a disztribútor számára teret nyújthat különböző kedvezmények kiajánlására a vevők felé. Ez már az a történet, amikor nagyobb mennyiség, vagy extra mértékű rendelés esetén a sóder ár amellett, hogy egészében véve többe kerül majd a rakomány, azzal együtt az egységnyi mennyiségre vetített sóder ár is egyre olcsóbb lehet. Persze akkor igaz ez, ha minél többet rendel belőle a vásárló. Egy adott mennyiséget meghaladóan a sóder különleges kínálóknál persze tartalmazhatja a vásárolt mennyiség szállításának költségét. Ez utóbbi extra szolgáltatás tényét nyilván alakítja a rendelt mennyiség. Valamint az is meghatározó még ilyen eseteken, hogy milyen honnan és pontosan hová kell mozgatni a rendelt köbmétereket, tehát és a szállító járműveknek hányszor kell a távot bejárni, mire teljesen elvégzik a munkát és leszállítják a várt mennyiséget. Ugyanis a sóder ára mellett itt még azért felmerülhet még a fuvardíj és a szállítást bonyolító sofőrök apanázsa is.